top of page

Voorontwerp woningen Proeftuinproject ReMoFlex afgerond

ReMoFlex zoekt naar een innovatief renovatiesysteem om bescheiden, na-oorlogse woningen op een snelle, betaalbare en bewonersvriendelijke wijze te transformeren naar bijna-energie-neutrale woningen met een E30-peil (vanaf 2021 de norm). Dit proeftuinproject wordt ondersteund door het Vlaamse Agentschap Innoveren en Ondernemen (voorheen IWT) en geleid door een consortium van vier partners: de sociale huisvestingsmaatschappij DE ARK uit Turnhout en eigenaar van veel woningen met een renovatiebehoefte, de participatie-expert Levuur, B&R Bouwgroep en Thermad-Brink leverancier van klimaatbeheersingstechnieken.

Gevelinzicht heeft als projectleider en technisch expert in fijne samenwerking met het consortium, Bureau Bouwtechniek en Urbain architectencollectief uit Gent het innovatieve concept uitgedacht bestaande uit modulaire, volledig geprefabriceerde gevel- en dakelementen, geïntegreerd met de nodige technieken. Het concept zal worden ‘getest’ op vier concrete woningen in Dessel. Nadien volgt een valorisatie en verder naar een volumemarkt voor doorgedreven energetische renovaties.

Het voorontwerpdossier is alvast ingediend. Op naar de volgende fase!

http://do.vlaanderen.be/de-proeftuinen-van-het-iwt

http://www.remoflex.be/

bottom of page