top of page

Haalbaarheidsstudie voor residentie “Miramar”

Het appartementsgebouw vlakbij het Noordstation in Brussel werd gebouwd als hotel voor de wereldtentoonstelling Expo ’58. Vandaag staat het gebouw met 66 wooneenheden er verouderd en verloederd bij. Er zijn grote problemen op vlak van comfort en veiligheid. Voor de vereniging van eigenaars is het onduidelijk waar eerst te beginnen en wat het kostenplaatje zal zijn.

Gevelinzicht en De Roover structureel ontwerp hebben een technisch-economische haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar een volledige renovatie. Een grondige audit van zowel de bouwschil als de technische installaties werd uitgevoerd en de problemen in kaart gebracht. Verschillende renovatiescenario’s werden uitgewerkt waaronder ook een extra verdieping op het dak. De voorstellen werden zowel technisch, structureel als financieel uitgewerkt.

Uit de studie blijkt een duidelijk potentieel voor een zeer doorgedreven aanpak met een uitbreiding op het dak. Afwachten nu!

bottom of page