top of page

Energie-audit Abdij van Tongerlo en Onze-Lieve-Vrouwe Kerk in Sint-Niklaas

Gevelinzicht heeft de energie-audits uitgevoerd van de Onze-Lieve-Vrouwe Kerk te Sint-Niklaas en de Norbertijnenabdij van Tongerlo in opdracht van de architectenbureaus Maat_Werk uit Antwerpen en Bressers uit Gent.

Voor beide gebouwen werd een uitgebreide analyse gemaakt en aanbevelingen geformuleerd om het gebouw te isoleren en energie te besparen, binnen de context en beperkingen van een beschermd monument en restauratiewerken in de nabije toekomst.

De analyse omvatte thermografisch en visueel onderzoek, archiefonderzoek, luchtdichtheidsproeven, datalogging, een nazicht van de toestand en regeling van de technische installaties en analyse van de energieverbruiken.

De aanbevelingen werden teruggekoppeld met de architecten en geëvalueerd op hun economisch potentieel als ook de vermindering van de CO2-uitstoot.

De opdrachtgevers zullen de energie-audits gebruiken om de meest lonende energiebesparende maatregelen prioritair aan te pakken.

bottom of page