top of page

Gevelinzicht, FVWW en Servais Engineering Architectural geselecteerd voor wedstrijd Royal Belge

Het emblematisch kantoorgebouw uit begin jaren ’70 zal worden herontwikkeld tot multifunctioneel gebouw. Respect voor het erfgoed, het realiseren van een nieuwe hedendaagse identiteit, een mix in functies en maximalisatie van het gebruik van de beschikbare oppervlaktes door een nieuwe en slimme circulatie zijn de grootste uitdagingen.

Gevelinzicht bundelde de krachten met FWWW en Servais Engineering Architectural voor de wedstrijdopdracht voor de Royale Belge in Watermaal-Bosvoorde.

In 1ste ronde werd onze kandidatuur samen met vijf anderen geselecteerd uit 51 inzendingen. De jury samengesteld uit vertegenwoordigers van de bouwheer en Brusselse Bouwmeester waardeerden onze inzending: “De motivatienota (…) getuigt van een duidelijke stellingname t.a.v. de uitdagingen van deze opdracht met appreciatie voor specifieke elementen zowel qua inrichting als qua structuur. Voor hen ligt de echte opgave in het definiëren van een programma, een toekomstprogramma als resultante van een diepgaand gebouwonderzoek. Het dossier bevat goede referenties die heel duidelijk appelleren aan verschillende kwesties die aan de orde zijn binnen deze opdracht: geslaagde gemengde programma's, hedendaagse omgang met erfgoed, technisch gevelontwerp.”

Gevelinzicht verdiepte zich in de 2de wedstrijdronde op de bestaande gevels en specifiek de mogelijkheden om het gebouw om te vormen naar maximaal hedendaags comfort mét behoud van haar eigenheid en architectonische kwaliteiten. Zoveel mogelijk hergebruik van de gevelmaterialen werd vooropgesteld.

bottom of page