top of page

Energie-audit beschermde ‘Villa Greta’ in Mortsel


Gevelinzicht heeft een energie-audit van de beschermde ‘Villa Greta’ van architect Flor Van Reeth uit 1908 afgerond. De eengezinswoning maakt deel uit van een ensemble van 3 en zal worden gerenoveerd door architecten Atelier Sander Laureys en Schenk Hattori. Doel van de energie-audit is het aanreiken van een kader waarbinnen de architecten en opdrachtgever geïnformeerde keuzen kunnen maken. Ook het economische aspect (investering, energiebesparing) diende in beschouwing te worden genomen.

In de audit werden verschillende mogelijkheden onderzocht om te isoleren en energie te besparen naar hedendaagse EPB- en comfort-eisen binnen de context en beperkingen van een beschermd monument. Specifieke technieken zoals capillair-actieve binnenisolatiesystemen en vacuüm beglazing werden onderzocht. Ook de ruimtelijke integratie van verschillende ventilatiesystemen en energietechnieken met hernieuwbare energiebronnen.

bottom of page